Kliniğimizdeki Teknoloji

CEREC Sistemi ile 1 Saatte Diş veya Dolgu yapımı

En son teknoloji ile klasik ölçü almadan tam seramik dolgu ve porselen kaplama yapmak için kullanılan CAD-CAM sistemidir

Dijital Dental Tomografi

Dental tomografi nedir?
Dental tomografi x-ışını kullanılarak incelenmek istenilen bölgenin kesitsel görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. Tomografi görüntüsü ile kemik ve yumuşak doku detaylarını üç boyutlu olarak görmek mümkün oluyor.

Üç Boyutlu (3D) görüntüsü kullanmak avantajlı mıdır?

3D görüntü kullanmak birçok avantaj sağlıyor.
Hastaya uygulanacak olan tedavide ileri bir teşhis yöntemi kullanılarak daha yüksek bir tedavi başarısı sağlanıyor.
Tedaviye karar verme süreci netleşir, karar daha hızlı ve net olarak alınabileceği için hastanın tedavisine daha kısa sürede başlanması sağlanır.

Dental 3D Tomografi çekimi nasıl yapılır?
Önce iki yönlü dijital rehber görüntü çekilir.
Hasta cihazdan çıkmadan ekrandaki görüntü üzerinde hedef bölge belirlenir.
Hedeflenen bölgeden 3 boyutlu bir alanın dijital tomografik görüntüsü alınır.

3D görüntüden nasıl faydalanabilirsiniz?
Panoramik ve periapikal röntgen ile pozlanamayan alanları görüntüleyebiliyoruz.
Çekilen görüntüden kesitler alıp daha detaylı teşhis yapabiliriyoruz.
Görüntüler üzerinde implant planlaması yapılabiliyor.
Yumuşak doku tespiti, kemik yoğunluğu ölçümü, mandibular kanal mesafesi ölçümü gibi tedavi öncesi planlamalar yapabiliyoruz.
Tedavi sonrası, protez sonrası ve implant sonrası kontroller yapabiliyoruz.
Gömük diş, çatlak, anormal sayıda kanal, kist yayılımı, alvelolar doku, sinüs, TME ile ilgili teşhisler gibi tespitler yapabiliyoruz.

Dijital Panoramik röntgen

Panoramik röntgen tüm dişlerin ve çene kemiğinin daha az ışın alarak birlikte görüntülendiği bir tomografik röntgen çeşididir. Dijital sitemin kullanılması görüntü kalitesini artırmakta ve kişinin aldığı radyasyon miktarını belirgin şekilde azaltmaktadır. Dişlerin, kemik ve diş etlerinin klinikte muayene ile görünmeyen kısımlarını göstermeye yarayan bir resimdir.

Sert ve Yumuşak doku lazeri/ LAZER ile DİŞ TEDAVİSİ

Lazer Uygulamasının Avantajları ve Kullanım Alanları;

  • Yeni nesil diş lazeri ile dişe ve diğer dokulara temas etmeden çalışmak mümkündür. Bu sayede ısı titreşim ve sürtünmeye bağlı ağrı oluşmayacağı için dişi uyuşturmaya gerek kalmayabilmektedir. Lazer ışını, cihazın ucundan çıkan suyla birleşerek (hidrokinetik enerji) dokuya iletilir.
  • Implant tedavi uygulamalarında, üst yapının (sabit diş) yapılabilmesi için gerekli olan cerrahi uygulama (diş etinin açılarak implantın ortaya çıkarılması) lazerle daha da basitleşmekte ve zaman kazanılmaktadır.
  • Lazer kullanılan bölgelerde % 100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riskleri ortadan kalkmaktadır.
  • Lazer ile yapılan cerrahi uygulamalarda, işlem esnasında neredeyse hiç kanama olmamaktadır. Her cerrahi uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon, şişme ve rahatsızlık olasılıkları azalmakta ve daha hızlı bir iyileşme sağlanmaktadır.
  • Lazerli diş beyazlatma işlemlerinde çok kısa sürede daha iyi sonuç almak mümkündür.
  • Dişetlerinde genetik olarak aşırı derecede mor renklenme (hiperpigmentasyon) bulunan hastalarda 3 veya 4 seansta lazer ile soyma (peeling) yapılarak, bu sorun ortadan kaldırılabilmektedir.· Yumuşak doku ve dişetindeki yaraların tedavisinde de kullanılır. Ağız içinde oluşan fibromalar (dokulardaki zararsız patalojik büyümeler) lazer ile ortadan kaldırılabilir.
  • Estetik diş hekimliği uygulamalarından porselen lamineler, empress kuronlar ve procera kuronlar yapıştırılmadan önce diş yüzeyine lazerle aşındırma yapılabilmekte ve bu işlem kronların düşme riskini azaltmaktadır.

Diş hekimliğinde Lazer Kullanımı ile Genel Bilgi
Lazer in çeşiti kullanılan kristalin cinsine göre isim alarak değişmektedir. lazer cihazında kullanılan bu kristaller lazere sadece ismini vermekle kalmayıp lazerin dalga boyunuda belirlemektedirler. Diş hekimliğinde ağırlıklı olarak kullanılan lazerler Sırası ile Nd YAG lazer , diode lazer. Erbium lazer, CO2 lazer ve KTP lazer olarak sıralanabilirkullanım alanları lazerin dalga boyuna göre değişmektedir.

Nd YAG lazerler
Diş hekimliğindeki en başarılı lazer Nd YAG lazerdir daha çok sterilizasyon amaçlı kullanılan bu lazer kanal tedavisi de kanal sterilizasyonunda yada diş eti tedavisini de kullanılmaktadır. İyileşmesi oldukça güç olan apseler inatçı enfeksiyonlar iyileşmeyen kanal tedavileri diş eti problemleri hep Nd YAG lazer sayesinde şifa bulmuştur. NdYAG lazerin çalışma presibi: 1064 nm olan özel dalga boyu sayesinde diş hekimliğinde sıkça enfeksiyonlara sebep olan bakterilerin renkleri (kahverengi yada buna yakın renkler) tarafından emilmekte ancak diğer dokular tarafından emilimi olmamaktadır kısaca bu lazerin etki aralığı sadece bakteriler üzerine olmaktadır bu şekilde hızlı bir iyilişme etkisi görülebilmektedir. Bu lazerin etki mesafesi yaklaşık olarak 1 mm civarında olduğu için sadece diş ve içindeki dokulara etki etmekte ancak çevre dokulara hiç bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Sleeper one

Anestezi Uygulamasıdır.Uygulanan Bölgeye Ağrı Ve Sancı Hissettirmeden Yapılan Tedavi Başlangıç Sürecidir.

Dental Ozon Uygulaması

OZON TERAPİ

Diş hekimliğinde ozon tedavisi
Dişetlerinin ve yaralar ozonla dezenfekte edilir. Günümüzde çürüklerin nazikçe tedavisi artık mümkündür. Tıp biliminde de uzun zamandır kullanılmakta olan ozon oksijen bazlı güçlü bir oksidan ajandır. Ozon sayesinde çürük oluşturan veya diş yüzeyindeki  bakteriler ağrı ve anestezi olmadan çok kısa bir sürede tamamen ve güvenilir bir biçimde yok edilir.


Diyot Lazer

Yumuşak doku Cerrahi işlemleri sırasında kullanılır.Uygulanan bölümün kanamasız ve daha çabuk iyileşebilmesi açısından bölgenin yakılarak tedavisinin uygulandığı aşamadır.

Rvg ( Dijital periapikal röntgen)

Tedavi Sırasında Hastayı Koltuktan Kaldırmadan Hekimlerimizin Gerekli Gördüğü Bir yada Bir Kaç Dişin Röntgeninin Dijital Olarak Bilgisayar Ekranına Aktarılmasıdır.

Laboratuar

Polikliniğimiz içerisinde tedavi sırasında gerekli olabilecek tamir,Glazür(cila),geçici kron,geçici protez vs....işlermleri yaptığımız birimimizdir.

Ağız içi kamera

Ağız içi kamera ile diş muayenesi sırasında, ağızdaki tüm diş taşlarını, çürükleri, eski dolguları ve kuron-köprü restorasyonlarını ekrandan görüp tedavi kararınızı diş hekiminiz ile birlikte verebilirsiniz. Ayrıca tedavi öncesi ve sonrası ağız içi görüntünüz arasındaki fark ekrandan size gösterilebiliyor. Dijital röntgen sistemi ile bilgisayar ekranında röntgen görüntüsünü anında görebilirsiniz. Böylece tedavileriniz daha güvenli ve süratli yapılabilmekte, röntgenleriniz hasta kayıt programımızda tutulmaktadır.

Air flow

Air flow sistem hijyen için ideal bir sistemdir.Hava, su ve toz kullanır.Air flow sayesinde diş yüzeylerindeki, pitler ve fissürlerdeki, diş aralarındaki plaklar mineye zarar vermeden kolay ve etkili bir şekilde temizlenir.Ortodontik braketlerde de kullanılabilir.
Copyright © 2016 | Sun Dental Clinic | Web tasarım Deltawebsistem